Μεσοθεραπεία στο σπίτι με 4 απλά βήματα…


Συνταγές Ομορφιάς / Τρίτη, 27 Μαρτίου, 2018

Αρχικά να αναφέρω πως οποιαδήποτε ομοιότητα με καταστάσεις ή πρόσωπα είναι παντελώς τυχαία..

Τώρα μπορώ ανενόχλητη να φαίνομαι αστεία συνεχίζοντας να ποζάρω όσο κάνω τα εβδομαδιαία beaute μου…

Αυτή εδω είναι η εβδομαδιαία  μου ρουτίνα περιποίησης και τη μοιράζομαι μαζί σου. Συνήθως την κάνω κάθε Κυριακή βράδυ γιατί μου παίρνει αρκετούτσικο χρόνο plus δίνω στο δέρμα μου το χρόνο που θέλει για να ξεκουραστεί δίχως makeup.

Ο μεγαλύτερος στόχος μου σε αυτή τη φάση, είναι να καθυστερήσω τις πρώτες ρυτίδες όσο περισσότερο γίνεται.  Όσο ματαιόδοξο λοιπόν κι αν ακούγεται αυτό, το νεανικό πρόσωπο πολλοί το λάτρεψαν, το γήρας, ουδείς!!

Τα προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν είναι:

  • 1 συσκευή βαπέρ ή κατσαρόλα με νερό
  • Βότανα ή αιθέριο έλαιο ελίχρυσου
  • 1 στυπτική μάσκα χλωροφύλλης Yellow Rose ή οποιαδήποτε ανάλογη που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας
  • 1 ενζυμικό πίλινγκ με AHA της Skincode
  • 1 μικρό μπουκαλάκι φυσιολογικό ορό
  • 1 συσκευή Dermallorer της Diamond Dermarollers (κατα προτίμηση 0.75 μήκος βελόνας)
  • Ορό μεσοθεραπείας με υαλουρονικό οξύ ή Wrinkle Filler (για γέμισμα ρυτίδων) της Yellow Rose.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…

 

  1. Άν έχεις βαπέρ (συσκευή που βγάζει ατμό για διάνοιξη των πόρων), μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μέχρι ν’ ακούσεις τον ήχο λήξης της συσκευής. Άν όχι, μπορείς να κάνεις ακριβώς το ίδιο με μια κατσαρόλα νερό στην οποία αν επιθυμείς μπορείς να βάλεις κάποιο αιθέριο έλαιο ή βότανο (ο ελίχρυσος είναι ιδανικός για τέτοια χρήση λόγω της καταπραϋντικής και αντιφλεγμονώδους ιδιότητας του). Όταν το νερό λοιπόν ξεκινήσει να βράζει, πάρε μια πετσέτα βάλτη πανω απο το κεφάλι σου και κλείσε την έξοδο των υδρατμών προς το χώρο (με το κεφάλι σου μέσα  φυσικά). Επιβεβαίωσε πως νιώθεις άνετα και όχι δυσφορία, μείνε πάνω απο τους υδρατμούς 10 λεπτά.
  2. Αφού έχεις ολοκληρώσει την διάνοιξη των πόρων σου με τη βοήθεια του ατμού, άπλωσε ομοιόμορφα στο πρόσωπο μέχρι το λαιμό, μια στυπτική μάσκα με χλωροφύλλη και μέντα. Ναι, καλά κατάλαβες είναι αυτή που όταν τη φοράς μοιάζεις με τον Χάλκ. Σκοπός μας είναι να καθαρίσουμε και να ξεκουράσουμε το δέρμα μας όσο γίνεται περισσότερο.Κρατάμε τη μάσκα στο πρόσωπο μας για περίπου 10-15 λεπτά. Τόσο χρειάζεται για να στεγνώσει. Ξεβγάζεις με χλιαρό νερό.
  3. Αφου έχεις ξεβγάλει τελείως τη μάσκα και το πρόσωπο σου είναι καθαρό, βρέξε ελαφρώς και εφάρμοσε ένα ενζυμικό πίλινγκ. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το ενζυμικό πίλινγκ της SkinCode που περιέχει AHA και πολυβιταμίνες, διώχνει τα νεκρά κύτταρα απο το δέρμα χωρίς να χρειαστεί να τραυματιστείς με τους κόκκους των κλασικών πίλινγκ. Άπλωσε το ομοιόμορφα και άφησε το στην ησυχία του για 10-15 λεπτά. Άν νιώσεις κάποιο τσίμπημα, μην τρομάξεις, είναι απόλυτα φυσιολογικό. 
  4. Αφού έχει παρέλθει το 15 λεπτο με το ενζυμικό πίλινγκ, έχεις ξεβγάλει με χλιαρό νερό κι έχεις σκουπιστεί καλά, άπλωσε στο δέρμα σου λίγο φυσιολογικό ορό για να βοηθήσει στη διαδικασία του Dermarolling.  Αν δεν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει Dermaroller το ακόλουθο βίντεο εξηγεί το τι είναι αυτή η συσκευή, ποιο μέγεθος βελόνας πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε ποιά περιοχή του προσώπου, και είναι στα ελληνικά. Αυτή είναι η συσκευή που χρησιμοποιώ εγώ κι έχει μήκος βελονών 0.75. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο λαιμό και το ντεκολτέ όσο και στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι τόσο τρομακτικό κι επίπονο όσο φαίνεται. Αν παρόλα αυτά νιώσεις κάποια ενόχληση, μια τοπική αναισθητική κρέμα τύπου EMLA απο το φαρμακείο θα ήταν ότι πρέπει.Την ακόλουθη εικόνα την έφτιαξα για να σε βοηθήσω με τις κατευθύνσεις του Dermaroller πάνω στο πρόσωπο. Υπόσχομαι να κάνω βίντεο με αυτό μέσα στις επόμενες μέρες. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία του ρολλαρίσματος (αν μπορεί να θεωρηθεί δόκιμος όρος), έχεις 8 λεπτά στη διάθεση σου μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία της επούλωσης των μικροτραυματισμών που προκλήθηκαν εσκεμμένα απο τη συσκευή του Dermaroller, ώστε να κάνεις επάλειψη με τα Mesococktail (Hyaluronic Acid, Wrinkle Fillers ή και τα δύο μαζί με πρώτο το Wrinkle Fillers Πάντα!). Δια του λόγου το αληθές…

Αυτή τη ρουτίνα περιποίησης την ξεκίνησα το Νοέμβριο. Οι αλλαγές που παρατήρησα τον πρωτο μήνα ήταν η σμίκρυνση των διεσταλμένων πόρων αλλά και η εξομάλυνση της υφής του δέρματος. Πλέον, τέσσερις μήνες μετά μπορώ να πω με σιγουριά πως κυρίως η ταυτόχρονη χρήση του AHA με τα Mesococktail σε συνδυασμό με το Dermaroller βοήθησαν στην εξάλειψη των πρώτων ρυτίδων.

Ελπίζω να μην σου φάνηκαν πολλά, η ομορφιά θέλει λίγο κόπο, αλλά με σωστό τρόπο..

Υ.Γ: Ααα και κάτι τελευταίο, μη ξεχνάς ότι μπορείς να μου στείλεις οποιοδήποτε ερώτημα σου σχετικά με την εφαρμογή των προϊόντων όπως επίσης κι ερωτήματα σχετικά με το από που μπορείς να τα προμηθευτείς σε περίπτωση που δυσκολευτείς… Θα σου απαντήσω με μεγάλη χαρά..

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *