Αλχημιστής… Ένα μαγαζί βγαλμένο απο παραμύθι στο Βόλο


Places / Δευτέρα, 9 Απριλίου, 2018

Ακόμα κι αν δεν έχεις διαβάσει ποτέ μέχρι σήμερα το ομώνυμο βιβλίο του Paulo Coelho αξίζει τον κόπο να επισκεφτείς το συγκεκριμένο καφέ αν βρίσκεσαι στο Βόλο. Ήδη απ’έξω σε προδιαθέτει για κάτι εντελώς ξεχωριστό και ιδιαίτερο. Το ρολόι που υπάρχει έξω απο το μαγαζί έχει σταματήσει στις 11:55… μόλις μπεις μέσα συνειδητοποιείς το γιατί… εδώ ο χρόνος σταματάει.. όπως σε όλα τα παραμύθια… Ένας χώρος βγαλμένος από παραμύθι όπως ακριβώς τον ονειρεύτηκε η Ιωάννα με τον σύζυγο της. Κατάφερα να την πετύχω στο μαγαζί που έχουν στο Βόλο ενώ μου είπε πως έχει το αδερφάκι του Αλχημιστή στην Πορταριά Πηλίου. Μας επιβεβαίωσε την αρχική μας αντίληψη για τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου κάτι που το κάνει κατάλληλο για μικρά παιδιά όσο και μεγάλα που επιθυμούν άκαπνους χώρους.

Ένα τεράστιο μεταλλικό άλογο στη δεξιά πλευρά του μαγαζιού καθώς μπαίνεις σου τραβάει αμέσως την προσοχή όπως επίσης και τα διάφορα βιβλία που κυριολεκτικά ίπτανται πάνω απο το κεφάλι σου μέχρι τα κρουστά  και πνευστά όργανα μαζί με τις παρτιτούρες τους.

Ήρθε λοιπόν η ώρα της παραγγελίας και απο τον μεγάλο κατάλογο ροφημάτων καταλήξαμε να πιούμε τσάι που υπήρχε σε μεγάλη ποικιλία και για να είμαι ειλικρινής, επειδή ήταν δύσκολη η επιλογή, διαλέξαμε με βάση το όνομα. Οι “θρυμματισμένες καρέκλες” που αποτελούνταν απο πράσινο τσάι με αρώματα κανέλας και μήλου μέσα σε καταπληκτικά τσαγερά εποχής μας κάλυψε υπέρ του δέοντως γευστικά.

To Apple Crumble αποτέλεσε την επιλογή όλων σε γλυκό (κυρίως λόγω νηστείας) και μας επιβράβευσε για την επιλογή μας. Μήλο μαζί με κανέλα, μπισκότο και διάφοροι ξηροί καρποί το κατέταξαν στην καλύτερη μηλόπιτα που έχω φάει ποτέ!!

Είτε έχεις παιδί, είτε νιώθεις παιδί, είτε θες να νιώσεις παιδί, είναι το απόλυτο must για καφέ και γλυκό αν επισκεφτείς τον Βόλο. Μια ματιά στις φωτογραφίες που έχω βγάλει απο την επίσκεψη μου στον Αλχημιστή θα σε πείσει.

Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα….

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *