Κάπιστα, χίλιοι κι ένας λόγοι για να το επισκευθείς…


Places / Πέμπτη, 19 Απριλίου, 2018

Ξεκινήσαμε με φίλους απο Αθήνα για ένα road trip στην ελληνική επαρχία για ν’αλλάξουμε παραστάσεις και ν’ ανοίξει λίγο το μάτι μας. Δεν είχαμε ξεκάθαρο το που θα πηγαίναμε και κάποιος έριξε την ιδέα να πάμε προς Λάρισα και συγκεκριμένα προς Αγιά. Καθότι είμαστε όλοι καλοφαγάδες ρωτώντας μας πρότειναν για φαγητό να πάμε λίγο πιο έξω από την Αγιά, στην Άνω Σωτηρίτσα.  Ο κύριος που μας έστειλε μας το ξεκαθάρισε! “Μην ψάχνεις για κοσμικότητες στην Άνω Σωτηρίτσα, εκεί θα πας για να ηρεμήσεις, να φας καλά να χαζέψεις με την ομορφιά του τοπίου και να βγάλεις αμέτρητες φωτογραφίες στον καταρράκτη κι αν θες να με ακούσεις να φάς στο Κάπιστα”, αργότερα μάθαμε πως ήταν η παλιά ονομασία της Σωτηρίτσας.

Πόσο δίκιο είχε ο άνθρωπος… Μαγευτικό τοπίο μέσα στο πράσινο, με θέα θάλασσα αφού βρίσκεται γύρω στα 330 μ. υψόμετρο, βγάλαμε αμέτρητες φωτογραφίες όχι μόνο από τους καταρράκτες αλλά και από τα μονοπάτια και όλο το χωριό.

Πρόκειται για ένα πετρόχτιστο μαγαζί στο κέντρο του χωριού, με απίστευτα ευγενικούς και χαμογελαστούς  ανθρώπους. Όσον αφορά το φαγητό, μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως ποιοτικά ήταν υπέροχο. Πρόκειται για οικογενειακή ταβέρνα και όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιεί είναι από παραγωγούς της περιοχής αφού το μέρος έχει ως βασική πηγή εισόδων τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Ο Βαγγέλης ένας εκ των ιδιοκτητών μας ενημέρωσε για τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις στην περιοχή ενώ μας ρώτησε αν είμαστε φίλοι της πεζοπορίας, καθώς υπάρχει σηματοδοτημένο μονοπάτι, που οδηγεί μέσω της Άνω Σωτηρίτσας, στην ακτή, μια διαδρομή πλάι στη δροσιά ενός ορεινού χειμάρρου. Είναι μια διαδρομή που αξίζει να την κάνει κάποιος αν βρεθεί σε αυτά τα μέρη. Δεν παρέλειψε να μας πει και για τις βουτιές που μπορούμε να κάνουμε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, στις οργανωμένες παραλίες του Νομού και απέχουν ελάχιστα από την Άνω Σωτηρίτσα. “Για μας εδώ δεν υπάρχουν διακοπές, όλοι οι φίλοι μας έρχονται, μας βλέπουν, τρώνε στο μαγαζί μας και αν είμαστε τυχεροί και το επιτρέπει η μέρα κάνουμε και καμία βουτιά. Η θάλασσα απέχει μόλις 10 λεπτά από δω!”.

Δεν ξέρω αν θα σε βγάλει ο δρόμος σου ποτέ σε αυτό το μαγευτικό μέρος, ένα είναι σίγουρο, τέτοια μέρη αξίζει να τα επισκεφθεί κάποιος.

Οι ακόλουθες φωτογραφίες επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω, με το παραπάνω!!

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *